2010-03-18

Fudbal vs !Fudbal

Sport volim, fudbal ne! Uostalom fudbal je sve osim sporta - opsesija, pasija, hobi, ljubav, strast, zabava, razbibriga, briga, mora,  tuga, srdžba, bolest, sreća...Sve to može i jeste ponekad taj čudnovati fudbal, ali od sporta nema nimalo. Oni koji ga gledaju, sport ne vide. Oni koji ga igraju, sport ne vide... Jedino petliće lažu da će jednog dana kada porastu i postanu PRAVI fudbaleri biti i sportisti.

Moja definicija fudbala daje mi za pravo i da pokažem šta mislim da je fudbal, a šta ne!

OVO je FUDBAL: Champions League Preview: Inter - Chelsea , odigrano juče (16.03.2010)





OVO NIJE FUDBAL: prvenstvena prvoligaška utakmica Zvezda-Rad odigrana prošle subote usred Beograda, a po izgledu kao da je negde na loše uzoranoj vojvođanskoj ledini (12.03.2010)




Ocenite ovaj post:

8 коментара:

Unknown је рекао...

Tamo gdje je Zvezda, nema fudbala; tamo gdje je fudbal-nema Zvezde :))

Анониман је рекао...

Post bi trebalo da se zove: FuDbal VS FuTbal

Анониман је рекао...

pozdravljam te i hvala ti na komentaru :mrgreen: mislile smo isto :),
gle, što se tiče sporta, volim ga, cijenim i preferiram tjelovježbe i znam koliko je važan za sve domene našeg života u koje "ulazi", ali znaš što mi nije jasno konkretno u nogometu, zašto njih jedanaest trči za tom loptom, toliko uživaju u adrenalinu koji ih nosi dok se štipaju usput, guraju, lome se, pljuju, psuju, stavljaju jedan drugome prste tko zna gdje i tko zna što više, da ne nabrajam... nije mi jasno od kud taj poriv za tom trkom za loptom i euforija zaluđenosti kad nose pobjedu i pljuvanje kad iznude samo poraz... znam da će me mnogi sad popljuvati radi ovih mojih riječi, ali zar nije to malo bizarno, a opet tako zanosno :mrgreen:
volim sport, ali neke postupke ne shvaćam, u biti ne shvaćam ljude i njihove porive, možda je to trebalo biti konkretno pitanje... drugi put obećavam manje filozofiranja, a opet, pa zanimljivo je, zar ne? Pozdravljam te do čitanja :)

Miljana Mladenovic је рекао...

@Milko ja imam problem sa fudbalom ovakvim kakav je kod nas, Zvezada je samo deo priče

Miljana Mladenovic је рекао...

@exxx Može se zvati kakogod, smisao bi bio isti-šta jeste a šta nikako ne može biti fudbal.

Miljana Mladenovic је рекао...

@naopako07Dobro mi došla! KO bi te mogao popljuvati kada stoji to što kažeš: štipanje, pljuvanje, vređanje i još mnogo toga nikako nisu sport, a ako dodamo i obesmišljenost onako lošim uslovima igre kod nas, neisplaćenim premijama, pitam se šta je tu ostalo od onoga što sport treba da predstavlja...

Unknown је рекао...

Ukapirao sam poentu. Ali, ja sam prosječni testosteronom nabijeni balkanac i navijam mnogo za Partizan :) I pogodi koga nikako ne podnosim :))

electrasdreams је рекао...

U svim sportovima je zavladala grubost. velika se lova okrece.
Ali, Liverpul! To jeste fudbal.

Постави коментар