2011-03-08

Uz dan žena - Zakon o lepom izgledu!

Odavno već u 17 sati ne raspremam sto i ne isključujem računar. Radno vreme se nečujno i po nepisanom pravilu produžilo do 18. Normalno, plata mi se nije povećala proporcionalno. Sada, u 2 minuta do 18 užurbano sakupljam papire i premeštam ih u fioku koju zaključavam jednom rukom dok drugom mišem ciljam dugme za Shutdown. Taman da kliknem izleti poruka:

„Draga moja, da li si dobila tekst novousvojenog Zakona o lepom izgledu?“

„Jebeš lep izgled, idem kući, gladna sam!“ odbrusim prijateljici jednom rečenicom i konačno spustim poklopac.

„Jebeš i bus, otišo je!“ jezivo dreknem u mobilni telefon koji je pokazivao 18:02.



Navučem bubice na uši i uplivam u haos zvani gradski saobraćaj. Usput kupim niskokaloričnu salatu, crni hleb i budjavi sir. Uzmem i buđave novine jer je na slici stajala Ceca sa sve najnovijim silikonima.

Konačno se ufuram na zadnju platformu, munem laktom dedicu sa jedno 3 kaputa na sebi i nabijem se do prozora. Otvorim novine, kad ono opet Zakon o lepom izgledu: jedva prošao, uz celonoćnu raspravu, al prošao.“

„Ma zabole me za zakon, gde je Ceca????“ grozničavo listam, vrtim strane napred-nazad, tražim slike, tekst, ništa!

„Pizda mu materina, neko je iščupao, mora da je bilo u sredini, tako mi i treba kad kupujem bajate novine!!!“

Zgužvam to smeće od štampe da ga bacim u prvu kantu na koju naiđem.

Zagledam se kroz prozor. Ma šta ima da gledam, prljavo okno iza koga u polumraku gamižu potuljeni nesretnici.

Razmotam opet onu novinu.

Hmmmm...

„Parametri koje mora da ispuni svaka punoletna građanka ove zemlje po novousvojenom Zakonu su:



  • Visina - između 166 i 186 cm. Sve gradjanke koje su ispod donje granice moraju nositi obuću sa platformom koja će im nadomestiti  neophodnu visinu, ne smeju ih skidati ni u situacijama trčanja za busom, šetnje po prirodi, ulaska u vodu radi kupanja na javom mestu, bavljenja sportom i slično. Sve građanke koje su iznad gornje granice moraju u roku od 8 dana od dana objavljivanja ovog zakona u službenom listu dostaviti svoje mere nadležnom organu, kao i potpisani i sudski overen zahtev da se mogu tretirati i osobama suprotnog pola.

Ukoliko se slučajnim merenjem koje  utvrdi da gradjanka posle propisanog roka nema zakonom propisanu visinu, kazniće se novčano u visini prosečne plate u Republici u mesecu u kome je prekršaj utvrđen. Posebnim članom ovog zakona biće propisana javna mesta, vrsta mernih sredstava i stručna sprema lica koja će meriti slučajno odabrane građanke i izdavati potvrde o saglasnosti mere Visina sa Zakonom ili izricati prekršajne presude i visinu kazne koja je data u stavu 4 ovog člana.


  • Težina -  između 52 i 68 kilograma. Sve gradjanke koje nemaju propisanu težinu moraju je svesti u zakonom propisane okvire u roku od 30 dana od  objavljivanja ovog zakona u službenom listu. Ukoliko se slučajnim merenjem utvrdi da gradjanka posle propisanog roka nema zakonom propisanu težinu kazniće se novčano u visini prosečne plate u Republici u mesecu u kome je prekršaj utvrđen. Posebnim članom ovog zakona biće propisana javna mesta, vrsta mernih sredstava i stručna sprema lica koja će meriti slučajno odabrane građanke i izdavati potvrde o saglasnosti mere Težina sa Zakonom ili izricati prekršajne presude i visinu kazne koja je data u stavu 3 ovog člana.  
  •    
  • Boja kose – plava. Sve građanke koje imaju boju kose crnu, smedju ili crvenu, kao i  sve ostale prirodne ili farbane nijanse i boje moraju u roku od 8 dana od  objavljivanja ovog zakona u službenom listu obojiti svoju kosu u Blond 3 marke HairColor. Ukoliko se utvrdi da gradjanka posle propisanog roka nema Zakonom propisanu boju nijanse plave kose kazniće se novčano u visini prosečne plate u Republici u mesecu u kome je prekršaj utvrđen. Posebnim članom ovog zakona biće propisan broj, kvota i struktura uvoznika ove boje kao i visina marži i prodajne cene. 
  • Veličina grudi – ovim članom Zakona propisuje se isključivo donja granica veličine ženskog poprsja koje ne sme biti manje od 3. Sve građanke koje imaju sise manje od 3,  moraju u roku od 30  dana od  objavljivanja ovog Zakona u službenom listu izvršiti njihovu korekciju na bilo koju veličinu iznad minimalne. Zakonodavac ostavlja na volju gradjankama da same odaberu željenu vrednost. Ukoliko se slučajnim merenjem    utvrdi da gradjanka posle propisanog roka ima sise manje od donje Zakonom propisane veličine kazniće se novčano u visini prosečne plate u Republici u mesecu u kome je prekršaj utvrđen. Posebnim članom ovog zakona biće propisana javna mesta, vrsta mernih sredstava i stručna sprema lica koja će meriti slučajno odabrane građanke i izdavati potvrde o saglasnosti mere Veličina grudi  sa Zakonom ili izricati prekršajne presude i visinu kazne koja je data u stavu 4 ovog člana.
Dalje nema teksta zakona, samo nešto blablablablaaa.... Država se odlučila na ovaj poslednji korak, donošenjem ovako modernog evropskog zakona, kako bi poslednjim snagama motivisala svoje građane da učine nešto povodom izlaska iz teške ekonomske krize u koju je zemlja zapala, povećanja radnih sposobnosti i potencijala zemlje u svakom pogledu. Posebno treba naglasiti da će to znatno ubrzati evrointegracije naše zemlje, a već se pregovara i o  povoljnim bankarskim kreditima koji će pod jednakim uslovima svim našim gradjankama starijim od 18 godina omogućiti da na brz i jednostavan način što pre zadovolje sva zakonske norme.



Zatvorih novinu i raširih usne u osmeh: „Jebeš ga, Ceca mora da se ofarba!!!“  

Ocenite ovaj post:

6 коментара:

electrasdreams је рекао...

Auh, odoh da se prilagodim zakonu. Samo se pitam gde pare da nadjem?

Jebala nas Evropa, dabogda!

Miljana Mladenovic је рекао...

Benke, krediti, pozajmice... Gde država da nađe pare da nas usreći? Mnogo smo nešto nezahvalni...

Анониман је рекао...

Uštini me da vidim jesam li budan

Miljana Mladenovic је рекао...

Evo, uštinut! A, da lije pomoglo??? Odoh da čitam tvoju pesmu o ženama da mi podugne samopouzdanje :)))

Анониман је рекао...

e sad mi je jasno zasto zele da nam smanje plate, da bi prosecna plata bila manja, da se ne zalimo na velike kazne, a i sa ove plate lakse je ispostovati zakon: pobelice nam kosa, regulisace se tezina, i visina ne ce biti neki problem, jedino grudi me brine, pa dobro za jednu stavku uzecemo kredit.

Miljana Mladenovic је рекао...

Jest može i tako, ja samo hocu da kažem: "Eto, budimo srećni što se nisu još setili tako morbidnih zakona, mada sudeći po našoj mentalnoj strukturi i ispranosti rialiti programima i raznoraznim estrada-bizarnostima, sasvim smo spremni za to. Onda možemo raditi i bez plate, jesti ušljivu buđavu hranu, povinovati se abnormalnim okolnostima, kao da se dešava nekom drugom...Živimo tuđe živote, više nas povredi kad izgubi Đoković nego ako nam je bliska osoba u problemu, uznemiri nas svađa Ceca-Karleuša više nego loša ocena sopstvenog deteta, poludimo kad izgubi tim za koji navijamo, a baš nas briga što nam firma loše radi... Sve drugo postaje važnije od naših sopstvenih života... U tom trenutku mi smo na ivici, hodamo po tankom bridu nagnuti nad provalijom. Mnogo smo pomešali lončiće! Hleba nema, ali igara kolko ti duša ište...

Постави коментар