2009-08-02

Letnja priča

         Da li ste ikada poželeli da poput Robinzona „zaglavite“ bar na kratko na nekom pustom ostrvu, daleko od svih i svega? Ako jeste, red je da Vas obavestimo da tako što više ne postoji i nije moguće! Ako i umaknete „čarima“ civilizacije u klasičnom smislu, ipak će Vas naći GSM, GPS, satelit ili koje drugo čudo tehnike. Ako odlučite da se sakrijete i na samo dno okeana ili se popnete čak na K2, znajte da će Vam u trag ući Google Earth. U poslednje vreme ima nagoveštaja da ni Mesec više nije usamljeno mesto...

        Tako i odmor posle dugog i napornog radnog perioda umesto da bude idilično udaljavanje od svakodnevice sve se češće pretvara u „nastavak posla smanjenom brzinom“. Najbliža potvrda toj tvrdnji je moj muž koji godinama odmore provodi tako što je dobar deo dana u kontaktu sa svojim kolegama iz firme ili klijentima.

        Moj dragi prijatelj, inače IT menadžer iz Toronta, svake godine na odmor nosi računar i neretko mu se desi da dobar deo dana provede u hotelskoj sobi umesto na plažama Akapulka, Kankuna ili Kube.

        Moj „penzionisani“ laptop otišao je u zasluženu mirovinu posle četiri letovanja i jednog zimovanja. Ovaj novi preti da obori njegov rekord...Da je postignuta značajna prećutna saglasnost u pogledu prioriteta aktivnosti na godišnjem odmoru kaže i sledeća fotka...

        Moj fotoaparat uhvatio je samo deo predivnog kafića na vodi. Od desetak stolova pod suncobranima, bar njih šest-sedam ih je bilo zauzeto ljudima koji su ubrzano tipkali po tastaturama laptopova. Okinula sam mahinalno, jednom, drugi, treći put... Odmah sam pomislila na onaj magični PhotoShop-ov alat koji od niza sukcesivnih slika pravi panoramski prikaz automatski ih povezujući. Ali avaj! Na mom laptopu nije bilo PhotoShop-a, a kakvog li bedaka, instalaciju nisam ponela na odmor!!!          Tako ste, samo zbog skučenosti moga HDD (moraću da uradim nešto po tom pitanju), ostali uskraćeni za potpuni utisak, ali i ova fotka dovoljno dobro potvrđuje ono što verovatno podsvesno znamo samo još uvek nismo spremni da priznamo – računari, a posebno Net, ubrzano i halapljivo gutaju naše živote...  Ocenite ovaj post:

4 коментара:

Jadranka је рекао...

nauk za sledeću godinu.HDD sigurno mora da bude veći,a bogami samim tim tu će se verovatno naći PhotoShop, pa će problem biti manji...Inače koliko god kukali na nove tehnologije i Net,šta bi mi bez Neta.Imam utisak da bi bili izgubljeni, i to kao bebe,teško bi se snalazili u svetu oko nas...

Suncica је рекао...

Sta reci, sve do poslednjeg dana uspela sam da apsciniram sto se tice neta, ali mi je poslednjeg dana ipak "pao internet u krvi". Priznajem!

flying joymaker је рекао...

Tu je uvek "movie maker"; jos lakse je sve nego sa ostalim "alatkama". Inace, da hoce krokodil da me proguta ne verujem da bih se mogao odbraniti, a protiv Interneta je prosto: Bacim "masinu" kroz prozor sobe na 4. spratu; ili u reku - ako sam na splavu. Pa onda ja za njim u rashladjivanje (mislim: Sa splava; ali ne kroz prozor). Miljana, pozdravi dragog Marka Veljkovica.

zoran је рекао...

hehe... zbog toga Zoki na odmor nosi ribolovacki pribor a laptop ostavi kuci

Постави коментар

Loading...