2010-04-15

Reformisana gimnazija bez informatike

Ovde ću citirati u potpunosti post na temu Reformisana gimnazija bez informatike sa željom da pružim bezrezervnu podršku prof. Draganu Iliću i njegovim kolegama!

Tema se može naći ovde . Nadam se i verujem da će angažman struke ipak dovesti do pravih rešenja u sprovođenju reforme srednjeg obrazovanja, a posebno u nastavi predmeta u oblasti informatike.

Poštovane kolege,

U ime Organizacionog odbora Druge Konferencije gimnazija Srbije, obaveštavam vas da će u subotu 17.aprila 2010. godine sa početkom u 12 sati u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu biti održana Druga Konferencija gimnazija Srbije pod nazivom "Kakvu gimnaziju hoćemo" na kojoj će biti reči o najavljenoj reformi gimnazijskog obrazovanja koja je planirana za generaciju učenika sadašnjeg sedmog razreda osnovnih škola koja će upisivati srednje škole sledeće godine i krenuti u prvi razred reformisane gimnazije 1. septembra 2011. godine.

Smatramo da naša javnost nije upoznata sa ciljevima, suštinom, detaljima, kao i mogućim posledicama planirane reforme.

Istovremeno Vas pozivamo da učestvujete u radu ove Konferencije i postavite nam pitanja za koja Vi smatrate da su važna učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i celokupnoj javnosti.

Unapred hvala,
član Organizacionog odbora Konferencije gimnazija Srbije,
Dragan Ilić

Ocenite ovaj post:

5 коментара:

Unknown је рекао...

Bez informatike?! Neka izbace onda i jezike i matematiku, na isto mu dodje...

Miljana Mladenovic је рекао...

Tako ne misle oni koji su predlog reforme pravili :(

Unknown је рекао...

Nažalost, takvim svojim činjenjem i ogadili su ljudima sam pojam "reforma"...

Анониман је рекао...

Kome još treba informatka u eri informatike ? Već postaje očigledno da naši "vladari" rade protiv nas i to na najgori mogući način. Genocid sopstvene nacije. KULTUROCID.

Miljana Mladenovic је рекао...

E V O, jos malo mudrovanja, a najvaznije je da se zavrsavetkom srednje strucne skole "dobija" nemogucnost upisivanja fakulteta , tzv. direktna prohodnost. Na zdravlje nam!

Постави коментар