2012-02-17

Ukaki što više, možda ćeš napredovati brže!

Agencija za privredne registre iliti APR  od samog početka, a i danas, ruku na srce, deluje prilično dobro organizovano. Odeš, očas završiš posao bez trauma!  Čudo božije! I sajt im je bio dobar - par klikova i nađeš pun naziv firme i njen PIB, jer nema drugih razloga da gubiš vreme na njihovom sajtu, sem da sa par klikova skineš par neophodnih informacija ili dokumenata.

Jutros žurim da napišem račun novom klijentu. Firma se zove PN, nije me zanimalo kako im je puno ime, da li su privredno društvo ili preduzetnici... Nije moje da pitam već da odradim posao i da sa sajta skinem puno ime i PIB što bi bilo dovoljno da napravim poreski  ispravan  račun. Ali neki pametnjaković je smislio da sajt APR-a redizajnira tako da firmu možeš naći samo ako ukucaš njen matični broj ili deo poslovnog imena ali da ime bude duže od 3 slova. Koliko umem da brojim PN ima 2 slova u nazivu! Probam da unesem sedište firme, čak znam i adresu firme, jer sam odlazila kod njih da uradim posao! Avaj, ništa! Ako adresa nije deo punog poslovnog imena, pretraga je nemoguća. Iako taj podatak postoji u bazi Apr-a. Taj što je redizajnirao krasnu stranu za pretragu koja je dobro služila prethodnih godina i omogućavala da tražite po delu imena, po mestu i adresi i još koječemu misli da ćemo svi pamtiti 6-cifrene matične brojeve svih poslovnih partnera nebi li došli do njihovih 9-cifrenih pib-ova. Nazivi nisu bitni, adrese takođe, a šta ima da pamtimo gde se te firme nalaze.
MATIČNI BROJ JE ZAKON!


Da već nisu imali stranu koja je dobro radila, ne bih se ovoliko nervirala! Dakle, vratite staru stranu za pretragu, ukoliko vam je uopšte bitno da li neko otvara www.apr.gov.rs  

Ilustrativni prilozi...


Ocenite ovaj post:

2 коментара:

Marjan Paradoksija је рекао...

Iskreno, više bi me čudilo da je bilo obrnuto, da je nešto urađeno bolje, da je nešto olakšano, popravljeno, usavršeno! Ovako, ovde se ovakve stvari dešavaju po difoltu!!!

P.S. Već sam mislio da si odustala od bloga!

Miljana Mladenovic је рекао...

Pozdrav Marjane, hvala što Ti nisi odustao od mene, a ja sigurno nisam od bloga, mada tražim i neke druge puteve da spasu dušu ovog ludila...

Постави коментар